21 Temmuz 2013 Pazar

Kyklad Adaları

     Ve Ege'nin mavi ve hırçınlığını birinci elden test ettiğim sularındayım. Dodekanlar'ın ( Oniki Adalar ) bizim için son durağı olan Paros'tan çıktık. Hava ve deniz şartlarından dolayı yerleşimin pekte olmadığı Levitha adasına vardık. Yerleşimin pekte olmadığı diyorum, populasyon 8 ! Evet evet rakamla 8, Yunanca Octo. Ha haa... Bir aile koca adayı işgal etmiş. Evlerinin yarısını da bahçe ile beraber tavernaya çevirmişler. Menüleri bile var.
        - Levitha adası menü -
Çeşit müthiş! Kuzu,keçi,peynir.:)) 
Hayal kırıklığına uğradım sanmayın sakın. Tam da aradığım şeyler bunlar. Menü bu kadar olunca sipariş vermekte çok zor olmadı tabiki... 
Ena ( bir ) lamb , ena goat .

Kuzu ve Keçi etli köfte
         - Köftedes -
       Kuzu ve keçi kıyması ile köfte. Aklıma gelmeyecek bir kombinasyon. Fakat ne kadar da müthiş olmuş. İçini ekmek ve soğan ile doldurmamalar,ı kıymanın tadını almak ve keyfini çıkartmak için güzel bir fırsat sunuyor;dalgalı denizde allak bullak olmuş mideme :) Yanında ekmek niyetine patates kızartması ve az sonra bahsedeceğim kuzu yemeğinin suyu ile tatlandırılmış nefis bir pilav. Ayran ne kadarda yakışırdı . Ayran yok memlekette ! Bunu nasıl atlamış Yunan'lı komşularımız? Anlamak mümkün değil. Oysa Hacivat ve Karagöz'ün bile uydurması var buralarda :)))
Neyse bu yemek €17. Tabak resimde ufak çıkmış. Köftenin teki elim kadar, kaldıki ellerim büyüktür :)))


Kuzu Fırın
        -Kuzu Fırın -
    Demiştim ya adada 8 kişi yaşıyor. Sayısız ve özgürce dolaşan keçi ve koyunları unuttum. Taaa ki kuzu bacağı önüme gelene kadar. İnanılmaz! Pamuk gibi bir et. Tarçın'ın tatlılığı, safranın kendine has çeşnisi bu ete işlemiş. Aynı pilav aynı patates. Konu bu değil, konu kemikli et...
€20 olan fiyata rağmen yemeğe değer. Zaten adada rekabet "0". İkinci alternatif oltayı eline almak.
Daha sonra onu da yaptım merak etmeyin. Yemeklerden memnun kalmadığımdan değil tabiki... Kaynakları değerlendirme çabası :)

Lokasyon koymuyorum. Adres oldukça açık. Levitha İsland, mecburiyet koyu,tonoz no:3 Greece...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder