14 Temmuz 2013 Pazar

Kalymnos Adası 3

           İstiridye 
             - İstiridye -
   Kalymnos sünger avcılığı ile meşhur.Zamanında pek çok kişinin de geçim kaynağı olmuş bu meslek. Dolayısı ile adamlar bayağı sağlam nefes tutuyorlar. Bu istiridyeler de elleri boş çıkmamak için toplanmış zannetmeyin sakın! Benzerlerini Güney Fransa'da tatmıştım aslında. Sarımsak ve sirke sosunun eşliğinde ve tabiki rose şarap ile. O bilmişliğim ile daha sonrada arkadaş olduğumuz Taverna'nın sahibine sirke sordum. Bana limona dahi gerek olmadığını söylediğinde ona güvenmekten başka çarem yoktu .:) Nede olsa restorantlarda yemekler tadan bir blogger idim!! Bıçak yardımı ile kabuktan ayrılan istiridye... Hüüpp ... Bir ağız dolusu , miğde bulandırmayan ama pekte çiğnemek istemeyeceğiniz fresh Ege denizi. Denemeye değer. Önyargılı olmayın yeter. Haa bu arada istiridyenin hemen ardından bira içmeyin :)
Fiyat € 8 ve makul

         Ahtapot Izgara

        - Ahtapot ızgara -

         Octopus...Octo Yunanca 8 anlamına geliyor, pus'uda siz tahmin edin bakalım. Biz ahtapot yakalayınca , kafasını ensesinden ters çevirip önce öldürür sonrada yumuşak olsun diye en yakın kayalığın üzerinde hırsımızı alana kadar döveriz . Türk işi !!! Yunanlılarda az psikopat değil. Çamaşır ipine asıyorlar :) Ha haa... Hemde güneşin altına. Bu ne gaddarlık? Şaka biryana , sebebi şu; Hellenik'ler için ahtapot ne kadar sert ise , o kadar makbul. Dolayısı ile sakın garsonu çağırıp bu ahtapot çok sert diye fırça atmayın. Onlar için övünç kaynağı :)
Tadını tarif etmek gerekirse ; SERT
Her seferinde € 20 ödemeye değermi ? Bilemiyorum
  - Ahtapot kurutma yöntemleri -



Yazdığım Blog'un getirileride olmuyor değil hani. Vathi koyunda hediye edilen bir şise Syrah kırmızı şarap ve bir kavanoz dolusu smoke kılıçbalığından sonra Kalymnos limanda da bu nefis ahtapot köfteee :)))

          - Ahtapot Köfte -
     Dedimya ; eşantiyon...
Fakat başlı başına sipariş edilebilecek bir lezzet topu. Ahtapot'un ne kadar artık parçası varsa , ki buna vantuzlarıda bolca dahil , baharatlar eşliğinde köfte haline getirilip kızartılmış. Hangi Türk buna hayır diyebilir ki? 

Tüm bu lezzetleri Kalymnos marina sahilindeki gece , gündüz en dolu ,küçük  ve uzo eşliğinde yemek yenen yer anlamına gelen Ouzepi Taverna'da bulabilirsiniz.

         
Çok sıcak ve fiyatları makul olan bu tavernada Türk'lerde hoş karşılanıyor açıkçası. Eğer yolunuz bu adalara düşerse Türk olduğunuzu söylemekten çekinmeyin yoksa size edilecek muhtemel ikramlardan mahrum kalırsınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder