25 Haziran 2013 Salı

Simini usulü karides


 
- Tereyağında Simini usulü karides -

Öncelikle şunu söylemeliyim bu yemek önüme konduğunda şok geçirdim...
Tereyağında pişmiş karides ne kadar şaşırtıcı olabilirki ??? Evet şaşırtıcı ... Nedenmi? Kabukları ile yeniyor da ondan. :)
Sadece kafaları koparılmış "Saganaki"adı verilen iki kulplu döküm tavada çok az tereyağı ile bolca döndürerek kavrulmuş,tam anlamıyla çıtır çıtır, kabuklu karidesler !!!
Öyle bir tadı var ki,sanki Ruffles yeni bir deniz mahsüllü cips çıkartmış ve ben onu ağzıma atıyorum. 
Tek kelimeyle nefis!! Bu yemeğe Simini usulü denmesinin sebebi,bu karidesin sadece orada çıkması.Çok ufak ve çok lezzetli bir karides.Kabuklu yenmesi o çıtırlığı sağlıyor, sadece iri olanlarının kabukları bazı hassas damaklara fazla gelebilir o kadar ... Tabii ki bu kadar çıtır bir karidesin yanında Mhytos isimli Yunan birası benim tercihim oldu.
Bu zevkin bedeli €9, yanında içtiğim buz gibi Mhytos €3.
Fatma hanım ve İbrahim beyin işlettiği Caravelle isimli deniz kenarındaki bu restoranda bu yemeği yemeden Kos adasından ayrılmayın.


            - Caravelle -
Teknolojikler için;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder