-Buharda midye-
Fransa ve Belçika'da beğenerek yediğim buharda midyeyle başlamak istedim.
Türkiye'ye yakın olmasından dolayı Kos'ta yemekler oldukça benzerlikler gösteriyor. Maalesef midye bizim tarafta bu şekilde pişirilmiyor.Yunanlar,midyeyi buharda domates,peynir ve daha sade olan, sarımsak, ince doğranmış soğan ve üzerine taze maydanoz eşliğinde pişiriyorlar(resimdeki)Aslında pişirilme mantığı basit; derince bir tencereye midye,sarımsak, ince doğranmış kuru soğan, zeytinyağı ve asıl lezzeti veren beyaz şarap atılıyor.Yüksek ateşte kaynarken, midyelerin ağızları açılıyor ve içlerindeki nefis etler sarı-turuncu rengi aldığında işlem tamamdır...
Bizim bildiğimiz midye dolmasına kıyasla çok daha fresh bir tadı var.Midyeyi yerken,Ege'nin serin denizini içiyormuşsunuz gibi çok hoş bir his veriyor.Bu nefis midyeyi yerken çatal kullanmanıza hiç gerek yok.En ufak midyelerden birini seçin, başparmağınız ve işaret parmağınızın yardımıyla bir kıskaç misali diğer iri midyelerin içlerini tek tek yemek,hem pratik hemde zevkli:)
Birde, bütün tatların karıştığı nefis midye suyunuda kafaya dikmeyi unutmayın..
Yemek için seçtiğim restoran 1964'ten beri hizmet veren,adından da anlaşılacağı gibi aile işletmesi olan "Family Zorbas Greek Restaurant".Fiyatları makul olan bu restoranda,midye sipariş etmenin maliyeti €10 .Kos şehir merkezinin 8 km. uzağında Afterzipari köyünden gelen ev yapımı beyaz şarabın 500ml lik karaf fiyatı €10.
Benim bu restoranı seçme sebebim,gelenekçi görüntüsü ve tarihi.. Asıl önemlisi midyenin yanında bedava olarak verdikleri bir kadeh Uzo... :)
Herkesin sahip olduğu teknolojiye güvenerek,detaylı tarifler yerine işin kolayına kaçıyorum.Aşağıdaki linki kullanarak mekanı bulabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder